Založ si blog

Otvorený list primátorovi Rybníčkovi a poslancom MsZ v Trenčíne

Dovoľte mi, aby som Vám formou písaného slova dala na vedomie vôľu, myšlienky a názory mnohých Trenčanov. Možnože nad nimi len mávnete rukou, poviete si, že veď ľudia sa nakoniec podvolia, sklonia hlavy a nechajú nech sa po ich chrbtoch štverajú „vyvolení“ do výšin, ale napíšem Vám úprimne…  z tej výšky môže nasledovať veľmi bolestivý pád.

 

Moje nasledujúce riadky sa budú týkať všeobecne záväzného nariadenia, o ktorom bola verejná diskusia dňa 26.apríla v trenčianskej športovej hale. Nebudem sa vyjadrovať odborne, podľa termínov v tomto nariadení, pretože mojim cieľom je, aby ma hlavne pochopil človek… Človek, ktorý ešte nestratil schopnosť empatie, vcítenie sa aj do osudov iných ľudí, nie len do toho svojho. Naozaj nadobúdam pocit, že osoba ktorá získa nejakú moc, tak s ňou ruka v ruke stráca súdnosť. Zamysleli ste sa vôbec nad tým ako negatívne sa tento Váš návrh dotkne mnohých obyvateľov mesta?

 

Vaša nová parkovacia politika jednoznačne počíta so spoplatnením parkovania na celom území Trenčína, vrátane najväčších sídlisk a ďalších obytných zón. Chcem zdôrazniť, že nikomu z nás neprekáža spoplatnenie centrálnej zóny, v ktorej je zvýšený pohyb áut  a preto je naozaj vhodné a dalo by sa napísať aj nutné, aby tam bolo parkovanie za poplatok. Ale obytné zóny???  To má byť nejaká nová daň? Lebo ja by som to skôr nazvala jednoducho výpalníctvom. Rozhodli ste sa spoplatniť verejné priestranstvo, majetok nás všetkých a zlatým klincom celého šialenstva je, že vlastne ľuďom negarantujete, že sa im podarí pred svojim bydliskom zaparkovať. Takže by sa dalo stručne a jasne zhrnúť – Trenčania budú platiť za nič.

 

Prepáčte, ale teraz pôjdem trošku do hĺbky celého problému, nebudem sa len tak kĺzať po povrchu. Tento materialistický systém, v ktorom žijeme ponúkol ľuďom možnosti… kedysi nebolo toľko áut… ľudia sa tej ponuky chopili, zariadili si život podľa možností a potreby. Vy teraz prídete a idete im tieto možnosti a pre mnohých bytostne dôležité potreby (mnohí pendlujú z jednej práce do druhej, aby uživili rodiny) spoplatňovať. Donútite ich tak prehodnotiť život a vytvoriť si nové podmienky. Ak sa to niekomu bude ako-tak dať, vymení  auto za bicykel a v zlom počasí za MHD. Tým strelíte gól do brány štátu, pretože sa znížia príjmy zo spotrebnej dane za palivá. A keďže peniaze budú „vyvoleným“ neustále chýbať, rozhodnú sa jedného dňa spoplatniť bicykle…a možno aj kolobežku pána poslanca Žáka. Podobne ako sa začala platiť daň za psa. Je to začarovaný kruh, ktorý sa Vašim VZN nezmení a ak mestu chýbajú peniaze na budovanie parkovacích miest, či záchytných parkovísk, tak je potrebné riešiť problém od hĺbky… podstaty. Až sa prestane kradnúť v tomto našom krásnom štáte, bude dosť prostriedkov na všetko potrené bez toho, aby sa zdierali bežní občania. Je potrebné zmeniť systém, v ktorom „vyvolená“ menšina parazituje na väčšine.

 

Argumentovať tým, že je mesto zadlžené a nemá peniaze na riešenie problémov s parkovaním sa mi zdá vrcholne nevhodné. Štát je zadlžený, celý svet je katastrofálnym spôsobom zadlžený (už sa len čaká, kedy sa to všetko zasype ako domček z kariet) a tu si ešte niekto stále nahovára, že to bežný človek zaplatí??? Do kedy sa všetko bude ešte hádzať na hlavu rádového občana a paraziti si budú hovieť vo svojich vilkách? My ľudia sme tiež zadlžení, mnohí z nás majú aj dve práce, aby uživili rodiny, pendlujú z práce do práce, lebo hypotéka sa sama nezaplatí. Čo chcete dosiahnuť tým, že spoplatníte obytné zóny?  Viac samovrážd?  Nech sa prestane kradnúť a bude peňazí dosť na všetko! A ak Vám ide skutočne o reguláciu áut v meste, tak zaveďte spoplatnenie od tretieho auta na byt a kľudne nech je cena aj vyššia. Mala som si možnosť vypočuť krásny príbeh pána poslanca Petríka o ich 4 autách a skutočne si myslím, že to je už naozaj dosť. No pre väčšinu obyvateľov mesta je jedno, či dve autá v rodine bytostne dôležité.

 

Ak mesto neplní svoju funkciu, nevytvára postupne nové parkovacie miesta, keď  vidí že je to problém, tak je to naozaj smutné konštatovanie. Trenčianska parkovacia spoločnosť, ktorej vlastníkom je mesto Trenčín funguje od roku 2009 a za ten čas mala určite nemalé zisky. Skutočne nerozumiem prečo nebolo vybudované aspoň záchytné parkovisko na sídlisku Juh, kde majú občania neustále problém  s parkovaním.  Väčšina  obyvateľov mesta si praje, aby  boli všetky činnosti súvisiace s parkovaním v meste Trenčín výhradne pod správou mesta Trenčín a jeho príspevkovej alebo rozpočtovej organizácie, bez účasti obchodných spoločností.

 

Naozaj si neprivlastňujem patent na pravdu, len ponúkam iný pohľad na daný problém – odvrátenú stranu mince. Pokus o návrat k pravým hodnotám, lebo sa obávam, že sme sa zatúlali a z našich životov sa mierne povedané vytráca tá pravá, nedokrútená ľudskosť. Nastal čas sa zamyslieť, zísť z oblakov, aby bol opäť viditeľný človek ako taký…

Michaela Michelová, Trenčín

Odoslané na : primator@trencin.sk  dňa 2.mája 2016

http://www.peticie.com/peticia_proti_vytvoreniu_platenych_parkovacich_zon_v_trencine

 

 

Kto hovorí, že Brusel v skutočnosti nerieši problém imigrantov?

18.06.2015

Moje Srdce! Viem, Vy ho vôbec nemusíte počúvať, ale môžete niečo iné… Môžete cez to moje, počuť svoje vlastné. Tvrdia nám, že EÚ má povinnosť voči imigrantom… To je pekné, veď treba byť empatický a pomáhať, ale… EÚ má najväčšiu povinnosť voči vlastným občanom, a keď ide riešiť problém s veľkým množstvom imigrantov, tak má mať na [...]

Držiteľ Nobelovej ceny za mier Obama vyzve EÚ k zachovaniu sankcií voči Rusku. ..

05.06.2015

Tento duchovne založený človek šíriaci neustále do sveta svoju veľkú dávku empatie, ľudskosti a zhovievavosti, majúci určite neustále na pamäti záujmy ľudu, morálne hodnoty a túžbu po živote bez rinčania zbraní, sa chystá vyzývať k predĺženiu sankcií kvôli agresívnej politike Ruska. Niečo také sa predsa vo svete, ktorý sme stvorili nesmie akceptovať a on ako [...]

Ďalšie perly z úst pána Kisku. . .

15.04.2015

„… tak ako bola nesporná a praktická pomoc Slovenska Balkánu, taká by dnes mala byť aj voči Ukrajine.“ Neviem, či tieto klenoty boli aj z jeho hlavy, alebo skôr z hláv jeho poradcov, ale každopádne odzneli z jeho úst. Poďme sa teraz trošku bližšie prizrieť na to, čomu sme to tak nesporne a prakticky pomáhali na Balkáne, keďže to už je minulosťou a môžeme si to [...]

gangy, švédsko

Na podujatie švédskej Ľavicovej strany vtrhli útočníci, hlásia troch zranených

24.04.2024 23:24

Večerné podujatie v Štokholme malo byť o rastúcom fašizme vo Švédsku.

bombic

Británia rozhodla o vydaní extrémistu Bombica na Slovensko. Odkázal, že nikam nejde

24.04.2024 22:40

Rozhodnutie súdu nie je právoplatné, môže sa proti nemu odvolať.

ATACMS, vojna na Ukrajine

Kyjev už nasadil strely dlhého doletu ATACMS. Američania ich dodali tajne

24.04.2024 20:54

Zbrane prišli na Ukrajinu tento mesiac, oznámilo americké ministerstvo zahraničných vecí.

Francois Fillon

Francúzsky súd potvrdil odsúdenie expremiéra Fillona v kauze sprenevery

24.04.2024 19:16

Sprenevery sa dopustil vytvorením fiktívneho pracovného miesta pre svoju manželku Penelope.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 9
Celková čítanosť: 77967x
Priemerná čítanosť článkov: 8663x

Autor blogu

Kategórie